Nybegynnerkurs oppstart 26. april

◂ Tilbake

Beskrivelse

Hatha yoga er en 1000-år-gammel praksis som er grunnlaget for stort sett all moderne yoga. Tradisjonelt så handler ikke yoga bare om trening og kroppsbeherskelse, men det er et helhetlig system for fysisk, mental og spirituell utvikling.

I dette kurset vil du få en innføring i noen av de viktigste praksisene i hatha yoga. Vi går gjennom fysiske øvelser, pusteteknikker og meditasjon. I tillegg vil du lære relevant teori innen anatomi, fysiologi og yogafilosofi. Kurset gir deg et godt fundament til å utvikle din praksis videre, enten ved å delta på klasser eller følge videoer hjemme.

Kurset går én gang i uka og består av fire klasser (se beskrivelse av klassene under). Mens kurset pågår vil du også ha fullt medlemskap hos oss slik at du kan komme på alle de andre klassene vi har på timeplanen. I tillegg får du tilgang til å videoer du kan følge hjemme, inkludert videoer for hver av de fire klassene i kurset.

Oppstart: Tirsdag 26. april

Pris: 900 kr for hele kurset (inkludert fullt medlemskap og tilgang til videobibliotek mens kurset pågår)


Klasse 1: Fleksibilitet
Tidspunkt: Tirsdag 26/4 kl 17:30-18:45

Her vil du lære øvelser som utvikler fleksibilitet i hoftene, skuldrene og ryggen. Vi ser på hvilke muskler som ofte er stive og anspente, og hvordan nervesystemet påvirker fleksibiliteten.


Klasse 2: Styrke
Tidspunkt: Tirsdag 3/5 kl 17:30-18:45

Vi jobber med øvelser som utvikler styrke, spesielt i kjernemuskulaturen og ryggen. Dette er øvelser som gir kroppen stabilitet og mer balansert muskeltonus, som igjen fører til bedre holdning.


Klasse 3: Balanse
Tidspunkt: Tirsdag 10/5 kl 17:30-18:45

Vi går gjennom ulike øvelser som utfordrer og utvikler balansen. Vi knytter praksisen opp mot en sentral del av yogafilosofi som handler om ego og identitet. Her ser vi hvordan vi kan bruke balanseøvelser som mental trening hvor målet er å dempe behovet for å prestere.


Klasse 4: Pust og meditasjon
Tidspunkt: Torsdag 19/5 kl 19:15-20:30

Her utforsker vi pusten i ulike fysiske øvelser, og du får en grundig innføring i pranayama, som er en av yogaens mest sentrale pusteteknikker. I tillegg så fokuserer vi på meditasjon der vi utvikler evnen til å være tilstede i øyeblikket her og nå.


Etter hver klasse blir det mulighet til å ta en kopp te og stille spørsmål.

Påmelding

Betaling vil foregå i Vipps. Du får mer informasjon etter påmeldingen.