Nybegynnerkurs oppstart 3. september

◂ Tilbake

Beskrivelse

I dette kurset vil du få en innføring i noen av de viktigste praksisene i hatha yoga. Vi går gjennom fysiske øvelser, pusteteknikker og meditasjon. I tillegg vil du lære relevant teori innen anatomi, fysiologi og yogafilosofi. Kurset gir deg et godt fundament til å utvikle din praksis videre, enten ved å delta på klasser eller følge videoer hjemme.

Kurset går én gang i uka og består av fem klasser (se beskrivelse av klassene under). Mens kurset pågår vil du også ha fullt medlemskap hos oss slik at du kan komme på alle de andre klassene vi har på timeplanen. I tillegg får du tilgang til å videoer du kan følge hjemme, inkludert videoer for hver av klassene i kurset.

Pris: 1200 kr (inkludert fullt medlemskap og tilgang til videobibliotek mens kurset pågår)

Instruktør: Henry Wold

Trykk her for å se andre datoer.


Klasse 1: Fleksibilitet
Tidspunkt: Lørdag 3/9 kl 11:00-12:15

Her vil du lære øvelser som utvikler fleksibilitet i hoftene, skuldrene og ryggen. Vi ser på hvilke muskler som ofte er stive og anspente, og hvordan nervesystemet påvirker fleksibiliteten.


Klasse 2: Styrke
Tidspunkt: Lørdag 10/9 kl 11:00-12:15

Vi jobber med øvelser som utvikler styrke, spesielt i kjernemuskulaturen og ryggen. Dette er øvelser som gir kroppen stabilitet og mer balansert muskeltonus, som igjen fører til bedre holdning.


Klasse 3: Balanse
Tidspunkt: Lørdag 17/9 kl 11:00-12:15

Vi går gjennom ulike øvelser som utfordrer og utvikler balansen. Vi knytter praksisen opp mot en sentral del av yogafilosofi som handler om ego og identitet. Her ser vi hvordan vi kan bruke balanseøvelser som mental trening hvor målet er å dempe behovet for å prestere.


Klasse 4: Pust
Tidspunkt: Lørdag 24/9 kl 11:00-12:15

Her utforsker vi pusten i ulike fysiske øvelser, og du får en grundig innføring i pranayama, som er en av yogaens mest sentrale pusteteknikker.


Klasse 5: Meditasjon
Tidspunkt: Lørdag 1/10 kl 11:00-12:15

I denne klassen vil du lære mer om meditasjon, som er en av de eldste og viktigste praksisene i yoga. Vi utforsker tilstedeværelse og bevissthet gjennom hele klassen. I tillegg skal vi snakke litt om hva som gjør yoga til en spirituell praksis, og ulike tilnærminger til spiritualitet.


Etter hver klasse blir det mulighet til å ta en kopp te og stille spørsmål.

Påmelding

Betaling vil foregå i Vipps. Du får mer informasjon etter påmeldingen.