Kurs i yogafilosofi

filosofi

Beskrivelse:

Over fem ganger går vi gjennom det grunnleggende i yogafilosofien med hovedvekt på Patanjali sine yogasutras. Patanjali har med sine åtte grener laget en oppskrift på hvordan man kan oppnå ”perfekt yoga”. Gjennom det vil vi utforske:

Hver kveld starter med en kort ledet meditasjon.

Mens kurset pågår vil du også ha fullt medlemskap hos oss slik at du kan komme på alle de faste klassene vi har på timeplanen. I tillegg får du tilgang til videoer du kan følge hjemme.

Instruktør: Jens Fougner

Pris: 1200 kr (rabatt hvis du kjøper flere kurs)
Prisen inkluderer fullt medlemskap og tilgang til videobibliotek mens kurset pågår.

Tidspunkt: Se datoer under

Klasse 1

Et overblikk: Innføring i Patanjali og hans yogasutras. Vi snakker om hva som er forskjellen på yoga i dag og yogaens opprinnelse. Vi snakker også om betydningen av ordet yoga og hva det vil si å oppnå ”perfekt yoga”.

Klasse 2

Vi snakker om første gren i Patanjalis åtte grener: Yamas. Dette er fem etiske retningslinjer for hva Patanjali anbefaler å avstå fra. Ikke-vold, ikke stjele, ikke lyve, sexuell avholdenhet, ikke-grådighet/gi slipp. Vi kikker på hver av de og ser hvordan de kan påvirke livene våres i dag.

Klasse 3

Vi snakker om andre gren i Patanjalis åtte grener: Niyamas. Her tar vi for oss hvilke fem dyder Patanjali anbefaler for å utvikle seg i yoga: Renhet, studier, disiplin, tilfredshet og hengivelse til Gud. Vi går inn i problemstillinger rundt hver av dydene og ser hvilken relevans de har i våre moderne liv.

Klasse 4

Vi går gjennom Patanjalis siste seks grener som handler om:

Klasse 5

Vi går gjennom den sentrale hinduistiske teksten Bhagavadgita. Vi kikker nærmere på dens betydning for yoga, historie og tolkningsmuligheter.

Samlerabatt

Du kan kjøpe flere kurs samtidig:

Gjelder følgende kurs:

Alle kurs går samtidig og kan følges parallellt!

Datoer

Torsdager kl 19:15-20:45
Oppstart 27. oktober

Nytt kurs i januar
(mer info kommer)

jens