Stille meditasjonsretreat

opaker
foto: Tori Flaatten Halvorsen

Tilbring en helg i stillhet

Vi inviterer til stilleretreat på Opaker gård utenfor Kongsvinger. På en fredelig gård på landet legger vi vekk alt av telefoner, lesestoff og andre distraksjoner. Ingen snakking eller kommunikasjon. Målet er å være tilstede, i oss selv og med naturen.

Opplegget består av ledet meditasjon, helt enkel yoga og innføring i den grunnleggende filosofien bak. I pausene kan du gå tur i skogen eller bare slappe av. Du behøver ingen forkunnskaper og det er ikke noe mål om å prestere eller få til noe. Du skal bare være, noe som kan være utfordrende nok. Vi mener dette er en av de sunneste utfordringene man kan ta.

Vi starter fredagen med kveldsmat og litt informasjon før vi går inn i stillhet. Du kan enten bli til søndag eller mandag, men vi anbefaler å bli til mandag hvis du har mulighet. Med tre dager har du mer anledning til å lande i stillheten og gå dypere inn i opplevelsen. På søndag/mandag ettermiddag kommer vi ut av stillheten med mulighet for å snakke om opplevelsen.

Instruktør: Jens Fougner

Priser:

2 dager - dobbeltrom: 3900 kr

2 dager - enkeltrom: 4500 kr

3 dager - dobbeltrom: 4600 kr

3 dager - enkeltrom: 5500 kr

Prisen inkluderer overnatting og måltider, men ikke transport.

Tidspunkt:

Se datoer under

Mat:

Opaker gård etterstreber å bruke mest mulig rene, økologiske råvarer. En stor del av maten er dyrket og høstet fra gården. Maten vil være vegetarisk. Ta kontakt på opaker@opaker.no hvis du har allergier eller spesielle behov. Les mer om maten på Opaker her.

Overnatting:

Det er 20 sengeplasser fordelt på 10 dobbeltrom. De har dyner og puter, men ta med eget sengetøy. Det er mulig å få et enkeltrom mot en ekstra avgift på 900 kr.

Transport:

Man tar toget som går fra Oslo S kl. 17.04 og ankommer Kongsvinger 18.23, så arrangerer Opaker gård henting fra stasjonen for 150 kr hver vei. Husk å sende epost til opaker@opaker.no hvis du ønsker å bli hentet. Si gjerne ifra om du kjører egen bil og er villig til å ta med passasjerer! I så fall setter vi dere i kontakt med andre som eventuelt vil sitte på.

Du trenger:

Program:

Fredag kveld: Ankomst, kveldsmat og informasjonsmøte. Vi går inn i stillhet.

Lørdag:

Søndag (2 dager):

Søndag (3 dager):

Mandag (3 dager):

Har du spørsmål vedrørende selve opplegget? Ta kontakt med Jens: jens.fougner@gmail.com

Har du spørsmål vedrørende transport, overnatting og mat? Ta kontakt med Opaker gård: opaker@opaker.no

Hvis du sliter med tunge psykiske problemer, rusavhengighet eller andre spesielle utfordringer ønsker vi å ta en prat med deg i forkant. Dette er for å se om vi har kapasitet og kompetanse til å følge deg opp på en forsvarlig måte. Er dette tilfelle er det viktig at du opplyser om dette, så finner vi en tid til å ta et møte på telefon. Samtalen vil være taushetsbelagt.

Hvis vi sammen finner ut at retreatet ikke passer for deg på nåværende tidspunkt, vil du få pengene refundert.

Datoer

6. oktober

jens
foto: Tori Flaatten Halvorsen

"Jens er en tillitvekkende meditasjonslærer uten vanskelige ord eller teknikker en ikke forstår seg på. Han er flink til å se de han jobber med, ydmyk, vennlig og god på kommunikasjon. Jeg lærte mye på retreat, og kommer gjerne tilbake."

- Kristine

"På retreat med Jens lærte jeg at stillheten ikke er kjedelig. Den har farger, lyder, ulike stemninger og ikke minst humor. En retreat med Jens blir en reise i eget sinn og fører ens egen selvinnsikt til ukjent dybder. I godt tilrettelagte omgivelser og med stødig hånd viser Jens hvordan du kan utfordre deg selv med bare et stille sinn."

- Christian

trær
foto: Tori Flaatten Halvorsen

"Jens er ivaretakende og avbalansert, og kan hjelpe deg på din veg til ro i sinnet."

- Ole

"Jeg ble veldig motivert til å etablere en meditasjonsrutine, og ikke minst prøve en 10-dagers meditasjonsretreat. Jeg føler at mye av det Jens snakket om traff meg veldig og vil sannsynligvis hjelpe meg på sikt. Jeg føler også at det var mer nyttig for meg enn en del av psykologtimene som jeg har vært gjennom."

- Julia

lavo
foto: Tori Flaatten Halvorsen
vann
foto: Tori Flaatten Halvorsen
kjøkken
foto: Tori Flaatten Halvorsen
krydder
foto: Tori Flaatten Halvorsen
spisestue
foto: Tori Flaatten Halvorsen
soverom
foto: Tori Flaatten Halvorsen