Hatha yoga nybegynnerkurs

nybegynnerkurs

Hatha yoga er en 1000-år-gammel praksis som bidrar til en helhetlig utvikling av kroppen og sinnet. I dette kurset vil du få en innføring i de viktigste praksisene i hatha yoga, og du vil lære om helsegevinsten av de ulike øvelsene. All teorien i kurset er forankret i en moderne forståelse av anatomi og fysiologi. Kurset går én gang i uka over fire uker, og danner et godt grunnlag til å fortsette med våre faste klasser, eller for å gå videre til Kurs i asana-teknikk eller Kurs i mudra og pranayama.

Klasse 1: Fleksibilitet

Her vil du lære øvelser som utvikler fleksibilitet i hoftene, skuldrene og ryggen. Vi ser på hvilke muskler som ofte er stive og anspente, og hvordan nervesystemet påvirker fleksibiliteten.

Klasse 2: Styrke

Vi jobber med øvelser som utvikler styrke, spesielt i kjernemuskulaturen og ryggen. Dette er øvelser som gir kroppen stabilitet og mer balansert muskeltonus, som igjen fører til bedre holdning.

Les mer om styrke og fleksibilitet her.

Klasse 3: Balanse

Vi går gjennom ulike øvelser som utfordrer og utvikler balansen. Vi knytter praksisen opp mot en sentral del av yogafilosofi som handler om ego og identitet. Her ser vi hvordan balanseøvelser kan trigge behovet for å prestere, og hvordan vi kan håndtere dette på en god måte.

Klasse 4: Pust

Her utforsker vi pusten i ulike fysiske øvelser, og du får en innføring i pranayama, som er en av yogaens mest sentrale pusteteknikker. I tillegg ser vi på pusten som et redskap for å utvikle tilstedeværelse.

Les mer om pranayama her.


Instruktør: Henry Wold

Pris: 950 kr

Deltagere på kurset får i tillegg én gratis måned med fullt medlemskap som gir tilgang til alle våre faste klasser (verdi: 650 kr, ingen binding). Må brukes innen to måneder etter oppstart av kurset. Gjelder bare hvis du aldri har vært medlem hos oss tidligere.

Hvis du allerede har fullt medlemskap hos oss får du 40% rabatt på kurset. Logg in på Min Side for å se rabattkode.

Datoer og påmelding

AVLYST - 15. april - 6. mai
Mandager kl 19:20-20:30